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FORMAL OPINION NO. 29 

PROPRIETY OF USING DECEASED IAl\TYER'S NAME m IAl"l FIR11 

WHEN NO PARl'NERSHIP EVER EXISTED 

The following inquiry has been sub:nitted for the Ccmnittee's 
opinion: 

"A" was prosecuting attorney but did not seek 
re-election. A's fat.'1er, AB, practiced law in the 
same town as A's residence for many years, but passed 
away over 20 years prior to the tiJre A was admitted 
to the bar. Would it be proper for A to open a private 
law office in his home town designated as "The Law Office 
of A and AB" if A plainly indicated the year AB had 
passed a',;s.y? 

Under certain circumstances it is proper for a partnership to 
continue to use the name of a deceased or former partner. (Canon 33; 
ABA Opinions 6 and 267.) 

Under the above facts it is impossible that a law partnership 
had ever been fomed beb-JeeIl father and son. There is nothing A can 
row do to change this fact. It is irrproper for lawyers to hold them­
selves out as partners when no partnership exists or ever existed. 
(ABA Opinions No. 106, 115, 126 and 258.) 

A's use of a finn name of A and AB 'l'IOuld not be in accord 
wit.'1 the facts, would be misleading and deceptive to the public 
and accordingly professionally irrproper. 

DATED this 3rd day of January, 1961. 

;'See DR 2-l02(B) and (C), lci8ho Code of Professional Respon­
sibility-. -
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