
FOR"'lAL OPINION NO. 13 

Submitted to the Secretary of the State Bar Association, mder 
date of February 5, 1959, and referred by the Secretary to this com­
mittee, the fo11~~g question: 

"Can an attorney et.1U.cal1y file an action on an 
accomt upon which. he knCl\'JS that the statute of limi­
tations has =? 

This precise question has been considered by the America~ Bar 
Association Committee, and we hold with the decision of that conr 
mittee, as follows: 

"It is not methical to bring a suit barred by the 
statute of limitations, which may be waived. 
(Decision 272, Appendix A, p. 642, ABA Opinions, 
1957). 

DATED t.1U.s 13th day of February 1959. 
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